Istället för ris

Det finns många livsmedel man kan använda istället för ris. Jag har redan skrivit om quinoa och här kommer några till:

Bulgur:
Innehåller mycket fiber, fosfor och magnesium.

Dinkel:
Rikt på mineraler som järn och magnesium.

Kamutvete:
Proteinrikt. Innehåller magnesium och zink. Är även bra som bas i grytor och sallader.

Kornris:
Innehåller ett kolesterolsänkande kostfiber. Rikt på kalium, magnesium och fosfor.

Mathavre:
Innehåller bra omättat fett, järn och kalium.

Matvete:
Rikt på järn, kalium, kalcium och magnesium.

Kommentarer
Postat av: Tobias

najs najs :) ungefär som jag då!

2009-03-27 @ 20:21:11
URL: http://grymtroligperson.blogg.se/
Postat av: sofie

svar: har inte smakat än:D

2009-03-28 @ 16:35:41
URL: http://sofieliden.devote.se
Postat av: sofie

svar: nu har jag :D och dom blev jättegoda och jättefina med hjälp av min nya spritser :D

2009-03-28 @ 18:10:01
URL: http://sofieliden.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0