Istället för ris
Det finns många livsmedel man kan använda istället för ris. Jag har redan skrivit om quinoa och här kommer några till:
Bulgur:
Innehåller mycket fiber, fosfor och magnesium.
Dinkel:
Rikt på mineraler som järn och magnesium.
Kamutvete:
Proteinrikt. Innehåller magnesium och zink. Är även bra som bas i grytor och sallader.
Kornris:
Innehåller ett kolesterolsänkande kostfiber. Rikt på kalium, magnesium och fosfor.
Mathavre:
Innehåller bra omättat fett, järn och kalium.
Matvete:
Rikt på järn, kalium, kalcium och magnesium.
Bulgur:
Innehåller mycket fiber, fosfor och magnesium.
Dinkel:
Rikt på mineraler som järn och magnesium.
Kamutvete:
Proteinrikt. Innehåller magnesium och zink. Är även bra som bas i grytor och sallader.
Kornris:
Innehåller ett kolesterolsänkande kostfiber. Rikt på kalium, magnesium och fosfor.
Mathavre:
Innehåller bra omättat fett, järn och kalium.
Matvete:
Rikt på järn, kalium, kalcium och magnesium.
Kommentarer
Postat av: Tobias
najs najs :) ungefär som jag då!
Postat av: sofie
svar: har inte smakat än:D
Postat av: sofie
svar: nu har jag :D och dom blev jättegoda och jättefina med hjälp av min nya spritser :D
Trackback