Kycklingschnizel med currysalsa
Hej på er! Tänkte lägga ut ett första recept här på bloggen. Mamma hittade detta receptet i tidningen för nån vecka sen och igår provade vi det. Det blev verkligen super gott! Men tyvärr har jag ingen bild på det. Men testa gärna detta receptet:)
Kycklingschnizel och Currysalsa
4 personer
Ingridienser:
500g kycklingfärs
4 äggvitor
1 msk konc. kycklingfond
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl ströbröd
2 msk smör
2 msk rapsolja
Currysalsan
1 gul lök
2 syrliga äpplen
1 morot
1 tsk curry
1 msk rapsolja
1 tsk konc. kycklingfond
1 dl grädde (ta helst någon fettsnål matlagningsgrädde)
1 dl vatten
maizena
salt och peppar
Gör såhär:
Blanda kycklingfärsen med äggvitor, kycklingfond, salt och peppar. Häll ut ströbrödet på en stor tallrik. Klicka ut färsen, platta till och vänd till brödpanerade schnizlar.
Skala och strimla lök och morot. Skala och skär upp äpplena i kärnfria bitar. Fräs allt med olja och curry i kastrull.
Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde. Låt koka upp och red av med maizena. Sjud salsan fem minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Stek schnizlarna i smör och olja ca 2 minuter på vardera sida eller till dess de fått vacker färg och knaprig yta.
Till detta gjorde vi ris och en härlig sallad!
Njut:)
Kycklingschnizel och Currysalsa
4 personer
Ingridienser:
500g kycklingfärs
4 äggvitor
1 msk konc. kycklingfond
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
4 dl ströbröd
2 msk smör
2 msk rapsolja
Currysalsan
1 gul lök
2 syrliga äpplen
1 morot
1 tsk curry
1 msk rapsolja
1 tsk konc. kycklingfond
1 dl grädde (ta helst någon fettsnål matlagningsgrädde)
1 dl vatten
maizena
salt och peppar
Gör såhär:
Blanda kycklingfärsen med äggvitor, kycklingfond, salt och peppar. Häll ut ströbrödet på en stor tallrik. Klicka ut färsen, platta till och vänd till brödpanerade schnizlar.
Skala och strimla lök och morot. Skala och skär upp äpplena i kärnfria bitar. Fräs allt med olja och curry i kastrull.
Tillsätt kycklingfond, vatten och grädde. Låt koka upp och red av med maizena. Sjud salsan fem minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
Stek schnizlarna i smör och olja ca 2 minuter på vardera sida eller till dess de fått vacker färg och knaprig yta.
Till detta gjorde vi ris och en härlig sallad!
Njut:)
Kommentarer
Postat av: Tobias
tack så mycket hörru du :D
Postat av: Ani
Tack för tipset, gärna flera recept önskas. En kanon ide på en blogg. Uppskattas av mig iallfall. Kram och lycka till!
Postat av: Julskii
Låter sjuuuukt gott åååh!
Trackback