Visste du att..

.. tillagad och uppvärmd tomat är nyttigare än färsk?



Tomater innehåller antioxidanten lykopen som minskar risken för flera sjukdomar (hjärt- och kärlsjukdomar, benskörhet, vissa former av cancer och diabetes.)

Tillagad tomat gör att det är lättare för kroppen att ta upp detta viktiga ämne. En kokt tomatsås kan alltså innehålla mer lykopen än färska tomater. Lykopen finns även i vattenmelon.
 


Kommentarer
Postat av: Fittan Fes

Trött eller sugen på bloggbråk??

Kolla in;

www.fittanfes.com

2009-02-22 @ 17:53:16
URL: http://www.fittanfes.com
Postat av: Pierina

åå.. då ska jag hugga i!

2009-02-22 @ 18:09:08
URL: http://lovelypiona.devote.se
Postat av: Alexandra

synd att jag inte gillar tomat då :(

2009-02-23 @ 17:51:32
URL: http://allexandra.devote.se
Postat av: emma härnqvist/perfektion

intressant - de behövs flera matsmarta människor.

2009-02-23 @ 18:35:41
URL: http://perfektion.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0