Hur onyttigt är pizza?

Att leva hälsosamt handlar mycket om kunskap och prioritering. Bara för att man är hälsosam så betyder det inte att man inte kan äta onyttigt. Bara man inte gör det för ofta. En pizza då och då är inte så farligt. Visst, det är jätte onyttigt och innehåller många kalorier. Men vad innehåller en köpt pizza egentligen?

Deg - Pizzadegen kan liknas med vitt bröd och frallebullar. Det innehåller ungefär samma ingridiernser. Hur ofta äter du vitt bröd? Varje dag? Varannan dag? Någon gång i veckan?

Tomatsås -  Jag vet inte exagt vad alla har i sina tomatsåser. I Vissa kan det kanske finnas någon olja. Men annars är tomatsåsen nog ganska okej. Det är faktiskt rekomenderat att äta någon form (någon nyttig) av tomatsås dagligen!

Ost - Onyttigt. Innehåller det dåliga fettet, mättat fett. Men hur många skivor ost i veckan äter du utan att tänka på att det är onyttigt?

Sen kommer ju såklart valfritt pålägg. Det tänker jag inte gå in på för det kan ju varieras i all oändlighet. Alla förstår att en kebabpizza med sås är mycket onyttigare än en svamppizza.

Som sagt, en pizza då och då är helt okej. Bara det inte händer för ofta. Prioritering är a och o. Är du sugen på pizza? Skippa då alla skivor vittbröd med ost. Det är lika onyttigt. Njut istället av din pizza och välj något hälsosammare bröd eller något annat alternativ istället.

Kommentarer
Postat av: Joline

Gillar bloggen skarpt! hörde någonstans att en pizza motsvarar ca 7-8 mackor, (lite beroende på vilken pizza man äter) bra att veta :)

2009-03-29 @ 14:09:34
URL: http://wwwjollsan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0